Je bestelling is met een van de betaalmogelijkheden die we aanbieden af te rekenen. De beschikbaarheid van betaalmogelijkheden hangt af van het bedrag dat u afrekent.

Nee, Downloadmusic.nl is een online downloadwinkel. Wanneer je een album of single besteld hebt. Dien je de muziek te downloaden. Je ontvangt de muziek als MP3. Natuurlijk is het mogelijk deze zelf op CD te branden.

Een veel voorkomende fout bij het branden van CD's is dat de MP3 bestanden gebrand worden als Data-CD. In dat geval zal de cd alleen in een speler afgespeeld kunnen worden die MP3 CD's ondersteund. Kies bij het branden voor Audio-CD. Een andere veel voorkomende fout komt voor bij albums. Deze worden aangeleverd als zip-bestand. Dit zip-bestand moet eerst uitgepakt worden en de losse MP3 bestanden gebrand op een Audio-CD via bijvoorbeeld een programma als Nero.

Singles worden aangeboden in standaard MP3 formaat met de hoogst mogelijke kwaliteit met een maximum van 320 kbps.
Albums worden geleverd als zip-bestand met hierin de hoogst mogelijk kwaliteit MP3 bestanden met een maximum van 320kbps. De MP3's zijn DRM-vrij. Dit betekent dat ze geen kopieerbeveiliging bevatten, zodat je de muziek zonder beperkingen kunt afspelen op je MP3speler, PC, mobiele telefoon, etc. De MP3's zijn natuurlijk ook ongelimiteerd te branden op CD!

Downloadmusic.nl verkoopt muziek 'ZONDER' DRM beveiliging op alle MP3 bestanden.

DRM = Digital Rights Management.

Dit is een methode om licenties te distribueren op beveiligde bestanden, ofwel een kopieerbeveiliging op het muziekbestand. Sommige platenmaatschappijen maken gebruik van DRM om hun werk veilig te stellen. Een groot nadeel is dat veel MP3 spelers, afspeelprogramma's en brandprogramma's deze beveiliging niet ondersteunen, waardoor de muziekbestanden onbruikbaar zijn.

Omdat alle gedownloade muziek ook op een cd gebrand kan worden, is het retourneren van een aankoop/download niet mogelijk. Dit is ook simpelweg niet controleerbaar voor beide partijen. Daarom is het nooit mogelijk om geld terug te krijgen.

Ja, 100%! Downloadmusic.nl heeft afspraken gemaakt met de verschillende platenmaatschappijen en zorgt dat alle rechthebbenden een afdracht krijgen

Neem contact met ons op via het contactformulier en vermeld eventuele foutmeldingen.

* Klik hier voor het contactformulier.